Картички за татко правиха деца от Търговище

08:14, 20 юни 15 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Весели детски тържества огласиха търговищкото II Основно училище „Никола Йонков Вапцаров” и читалището в село Голямо Ново. Повод стана предстоящия Ден на бащата, който деца и татковци отбелязаха заедно. И на двата празника малчуганите бяха подготвили много изненади за своите бащи. Те играха с родителите си куп забавни игри и им нарисуваха красиви картички, които им подариха с много любов.

"Отбелязването на Деня на бащата има за цел да подчертае значимата роля на важните мъже в живота ни- татко, дядо, чичо, вуйчо, съсед или учител, които със загриженост и пример допринасят да бъдем това, което сме. Той е и повод да им кажем своето «Благодаря!»", обявиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище, които организираха забавните събития. От организацията уточниха, че те са част от националната кампания „Да бъдеш баща”, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

"На света има приблизително три и половина милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни, черни и бели. Има обаче нещо, което обединява огромен брой от тях – четирима от всеки пет мъже са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели.

В световен мащаб все още много мъже остават извън грижите за децата поради различни причини. Съществуват обаче изследвания и много доказателства за това, че ангажираното и откликващо на нуждите на детето бащинство и мъжкото включване правят по-добър живота не само на децата и жените, но и на самите мъже. Положителното включване на мъжете влияе благоприятно върху равенството между половете и предотвратяването на насилието над деца", споделят инициаторите на националната кампания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама