Наградиха полицаи от Търговище в чест на професионалния им празник

08:15, 05 юли 15 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
72 служители на Областната дирекция на МВР в Търговище бяха отличени с писмени похвали за съществен принос при изпълнение на служебните задачи в чест на професионалния празник на служителите на МВР-5 юли. Наградите им бяха връчени в навечерието на професионалния празник, информираха от пресцентъра на Дирекцията.

По същото време на стадион “Димитър Бурков” в Търговище и на стрелбището в село Разбойна,  се проведоха отделните състезателни дисциплини част от спортната спартакиада за полицаите. В нея със свои отбори участваха различни звена от дирекцията, както и служители на пожарната и на областно звено “Охрана”.

 4 бяха отборите-участници в турнира по динамична стрелба с пистолет – на трите районни управления в състава на дирекцията и на Регионална Дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Търговище. Състезателите стреляха по три гръдни мишени, разположени една от друга на разстояние 3, 5 и 7 метра, като зачетните изстрели бяха 12.

В крайното отборно класиране се наложи отборът на Районно управление -Попово в състав Йордан Йорданов, Николай Христов и Снежанка Захариева, с 346, 8 т., пред отбора на Районно управление-Търговище/Ангел Ганчев, Мирослав Стефанов и Мирослава Андонова/ - 255 т. и Районно управление -Омуртаг/Гюрай Ахмедов, Николай Николов и Даниела Неделчева/ - 236,50 т. В индивидуалното класиране при мъжете победител е Йордан Йорданов от Попово, пред съотборника си Николай Христов, и Ангел Ганчев от Търговище. При дамите на първо място се класира Снежанка Захариева от Попово, пред Мирослава Андонова от Търговище и Борислава Райчева от отбора на РД «ПБЗН»-Търговище.

В турнира по футбол на малки вратички се включиха 5 отбора, които се състояха от по 5 полеви играчи и един вратар. Игра се по системата «Всеки срещу всеки», като всяко полувреме бе с времетраене 15 минути. На финала се срещнаха отборите на Районно управление -Търговище и на пожарната. С резултат 5:3 се наложи отборът на РУ-Търговище, воден от капитана си Станислав Станков, началник на управлението, който се отчете и с гол във финалния сблъсък. Така футболистите на РУ-Търговище спечелиха турнира, следвани от съставите на РД»ПБЗН» и РУ-Попово. Освен флагчета и отборите получиха като награда и по една футболна топка.

 В дисциплината «Теглене на въже» победи отборът на РД «ПБЗН, пред отборите на РУ-Омуртаг и областно звено «Охрана».

В крайното комплексно класиране се наложиха представителите на РД «ПБЗН», следвани от тези на управленията в Попово и Търговище, а малката разлика в събраните точки свидетелства за изключителлно оспорвания характер на надпреварата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама