Дават общински терен на Центъра за спешна помощ в Търговище

11:54, 27 юли 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище ще даде терен за строеж на Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП). Предложението е на заместник кмета Диян Дечев и ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет този четвъртък. 

В местната администрация е постъпила молба от директора на ЦСМП Търговище д-р Янка Андреева, с която се иска на службата да бъде предостъпено безвъзмездно право на строеж и ползване върху терен общинска собственост, тъй като няма такъв подходящ, който да е държавен.

Теренът е необходим за изграждането на двуетажна сграда и паркинг за санитарните автомобили на Спешната помощ, се казва в докладната записка.

В нея се уточнява още, че по програма "Рeгиони в растеж 2015-2020" Министерство на здравеопазването е получило сума в размер на 185 млн. лв. за развитие и подобряване на условията на труд в спешната помощ.

По-голямата част от тези средства са за строителство и ремонт на сградния фонд, като приоритет се дава на новото строителство. 

След направено проучване от общинската администрация предложението е на Центъра за спешна помощ да се даде терен, който по документи е отреден за болница, а освен това два възможност спешния център да се ситуира в близост до основния корпус на Многопрофилната болница за активно лечение.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама