Деца намериха плик с 500 лева и го предадоха в полицията в Търговище

08:05, 02 авг 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца намериха плик с голяма сума пари и го предадоха на полицията, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Търговище. За доблестната си постъпка те  бяха приети от ръководството на дирекцията и получиха благодарствени грамоти.

Случката се разиграла преди седмица, когато 12-годишната Елина Искренова и 11-годишният Божидар Димитров, излизали да извикат техен приятел, за да играят на детската площадка. На земята намерили плик, а когато го отворили видяли, че вътре има пари. Преброили банкноти на стойност 500 лева. Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията с плика. Били подкрепени от други четири по-малки деца-техни приятели, с които играели заедно. За кураж ги придружила и бабата на едно от децата.

Дежурните полицейски служители горещо ги поздравили за доблестта. Малко по-късно малчуганите получили и сърдечната благодарност на собственичката на парите, която била издирена чрез фигуриращ на плика свързан с нея адресат. Парите били служебни, жената явно била изпуснала плика при излизане от автомобила си. Зарадвана, тя почерпила всеки от малчуганите за проявената честност.

 "Децата бяха приети в ОДМВР-Търговище от началника на отдел “Охранителна полиция” комисар Димитър Димитров, от началника на сектор в същия отдел гл. инсп. Иван Александров и от началника на сектор “Пътна полиция” в дирекцията гл. инсп. Теодор Тодоров. На срещата присъства и собственичката на плика с парите, както и родители. Всички малчугани бяха единодушни, че никога и не им е минавала през ум друга мисъл освен тази – да предадат веднага парите в полицията. Така са ги учили вкъщи." разказаха от полицията. Те допълниха, че  Елина Искренова е от 54-то СОУ”Св. И. Рилски” в гр. София, Божидар Димитров от IIСОУ “Проф. Никола Маринов” в Търговище, 6-годишният Данаил Димчев наесен ще е в предучилищна група на ЦДГ”Снежанка” в Търговище, 8-годишният Божидар Костадинов учи в основно училище “А. Кънчев” в Асеновград, 10-годишният Божидар Колев е от основно училище “Хр. Ботев”  в Търговище, а 10-годишният Даниел Стефанов живее в Ирландия.

”Гордеем се с децата си, с това,  винаги сме се опитвали да ги научим да бъдат съвестни граждани и много добри хора” – сподели майката на Елина от името на родителите на децата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама