Пети виртуален панаир реализира Търговско-промишлената палата в Търговище

07:02, 03 авг 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
408 изложители, 288 щанда, 856 експоната и 1315 посещения бяха отчетени по време на петото електронно – международно изложение, в организацията на което участва Търговско-промишлената палата в Търговище.

В края на месец юли приключи успешно изпълнението на проекта за  Е-панаири и мрежова търговия”, изпълняван по съвместната Оперативна програма „Черноморски басейн 2007 – 2013”.  От организацията припомниха, че инициативата стартира преди две години, като водеща организация бе Германо-Гръцка търговско-промишлена палата, а партньорски организации бяха Търговско-промишлена палата в Търговище, Институт за изследване на изложения, Солун, Гърция, Кавказки институт за икономически и социални проучвания, Тиблиси, Грузия, Търговско-промишлена палата на Република Молдова, Търговско-промишлена палата Сакария, Турция.

"Проекта подкрепи и подсили достъпа до различните пазари в Черноморския басейн и на европейско равнище. Изгради се мрежа за електронни изложения и търговия,  платформа за виртуален панаир за промоция на бизнеса и търговските връзки за местни предприятия. Популяризира се употребата на информационни и комуникационни технологии от хората на бизнеса. Виртуалната платформа на електронния панаир  бе свързана с установени традиционни търговски панаири. Финална цел е да бъде разширена изградената електронна платформа и мрежа за търговия  и да се установи постоянна система за поддържане и след приключване на проекта", обясниха от Палатата в Търговище. От там допълниха, че в момента разработват специален електронен бюлетин, който ще бъде разпратен до всички заинтересовани лица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама