Увеличават социалните и здравни услуги в Търговище

10:05, 28 авг 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С шест нови услуги се увеличават досега осъществяваните десет социални услуги в Община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Те ще бъдат открити в Комплекса за социално-здравни услуги за деца в Търговище - бившия дом „Майка и дете”.

Новите социално-здравни услуги са Център за психично здраве за деца от 0 до 3 години, Център за ранна интервенция за деца от 0 до 3 години, Дневен център за деца до 3 г. с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания с потребност от постоянни здравни грижи, Център за майчино и детско здраве и Център за подкрепяща грижа.

Услугите са предназначении за деца до 7 годишна възраст и техните семейства. Реализирането им стартира по проекта на Община Търговище “Комплекс за нови алтернативи” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Очаква да станат делегирана от държавата дейност.

“В центровете ще бъде предлагана подготовка за родителство и подкрепа за добро родителство, подпомагане отглеждането на детето в семейна среда в съответствие с неговата възраст, насърчаване на физическото, социалното, емоционално и познавателно развитие на децата в ранна възраст чрез подкрепа за изграждане на добри родителски практики и привързаност родител-дете. Ще бъде осъществявана и 24 – часова постоянна медицинска грижа за деца с увреждания. Предвиждат се почасови и целодневни занимания на деца с увреждания до 7 години”, обявиха от общинската администрация и припомниха, че в момента се подбира персонал за новите услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама