Жители на търговищко село се жалват на онлайн омбудсман

12:23, 01 сеп 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на село Горско Абланово в община Опака се жалват на онлайн омбудсман, че нямат джиесеми.

Гражданско сдружение от Попово, което работи със специална интернет платформа за оплаквания е получило сигнал, че  в района на селото вече 5-ти ден не работи мрежата на един от операторите, което създава редица неудобства и притеснения на местните хора.

Проверка на място е установила, че проблем наистина има и от телекома не са направили необходимото за да информират населението за причините и  колко време ще трае отстраняване на проблема.

"Авторите на сигнала изказват съмнение за неглижиране на проблема от страна на компанията, тъй като районът е беден и е населен с голям процент безработни младежи и възрастни хора, които са с ниски финансови възможности",  пише в жалбата изпратена до ръководството на мобилния оператор. Хората настояват още проблемът да бъде бързо отстранен, качеството на услугата да бъде подобрено, а абонатите да бъдат компенсирани  чрез отстъпки от месечните си такси.

"Считаме, че те са претърпели щети, не по тяхна вина, като са били поставени в условия на риск, извършили са непредвидени разходи, използвайки услугите на други мобилни оператори." категорични са от организацията, която реализира инициативата за онлайн омбудсман. .

Техният проект е насочен към намирането на нови възможности и способи за интегрирането на уязвимите групи от хора в община Попово към съвременните начини за поставянето на проблемите им пред институциите и обществото.

Чрез специално изградената интернет платформа, хората  в затруднено положение могат да контактуват по-лесно с местните и държавни власти и да депозират онлайн своите молби, жалби, сигнали и предложения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама