Проверяват смъртта на родилката в търговищката болница от бременността до аутопсията

16:19, 04 сеп 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още не може да се каже категорично от какво е починала родилката в Търговище. Това обявиха на пресконференция от Регионалната здравна инспекция, която назначи проверка по случая. Когато се види цялата документация от проследяването на бременността до заключенията от аутопсията ще може да се определи причината за трагичния край на 36 годишната жена, която издъхна в търговищката болница след секцио.

Тя е трябвало да роди в края на този месец. "Жената е постъпила с оплаквания за много лесна уморяемост, с дихателна недостатъчност и дискомфорт. Направени са консултации с лекари-специалисти, включително и с кардиолог. Оказва се, че има данни за белодробна тромбоемболия”, обясни шефът на РЗИ д-р Венка Стоянова. Тя обясни още, че в такива случаи се налага започването на лечение с медикаменти, които не позволяват кръвта на пациента да се съсирва. Затова е било невъзможно жената да мине на тази терапия преди раждането, защото е имало опасност да почине от кръвозагуба. Това  оправдавало решението на лекарите в родилното да извадят бебето чрез операция, след което се планирало майката да бъде преместена в ОАРИЛ и да започне терапия.

Бебето, тежащо около 2 кг, е живо и е в неонатологичното отделение на болницата.

По случая са изискани заверени копия на цялата налична първична медицинска документация, на протокола от аутопсията и доклади от всички лекари, участвали в лечебно-диагностичния процес, както и информация от личния лекар относно здравния статус на починалата пациентка. Резултатите трябва да бъдат докладвани в три дневен срок.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама