Първокласниците в Омуртаг получиха несесери и картички с пожелания от кмета

13:49, 15 сеп 15 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествено бе открита новата учебна година във всички училища в община Омуртаг, съобщиха от общинската администрация.

По повод празничния ден, всяко училище получи поздравителен адрес от кмета на Общината Неждет Шабан, а първокласниците, бяха зарадвани с индивидуален подарък –  ученически несесер и картичка с пожелание от кмета.

Грамоти и предметни награди от името на кмета пък бяха връчени на  волейболните отбори на Първо начално училище „Христо Смирненски“ в града. Малките спортисти бяха наградени за постигнати високи спортни постижения през 2015 година.

Градоначалникът Шабан присъства на откриването на учебната година в Основното училище „Д-р Петър Берон“ в село Плъстина.

Пред насъбралите се учители, ученици и родители той заяви,  че от сърце споделя всеобщото вълнение от започването на новата учебна година и им пожела успешна и ползотворна година в обновената с общински средства сграда на училището.

Със сумата от 84 хиляди лева е обновена покривната конструкция на школото и е пребоядисана цялата външна фасада. 

„ Запазването и развитието на училищата по населените ни места, винаги е бил сред основните ни приоритети, затова през 2015 година заделихме средствата, които бяха необходими за ремонта на училището в село Плъстина“, допълни още той след, което заедно с директора Мустафа Ваклев прерязаха лентата  и учениците прекрачиха прага на училището.

През тази година първокласниците в община Омуртаг са 198. Общия брой на учениците, които ще се обучават в общината през учебната 2015/2016 година е 1892. В задължителната предучилищна подготовка ще бъдат 325 деца.

На територията на общината функционират  единадесет училища, като едното от тях е държавно, останалите десет са общински. Детските заведения са седем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама