Най-големия урок в света научиха петокласници от Търговище

07:27, 04 окт 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петокласниците на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище, с класен ръководител Мария Марчева, се включиха в  инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“. В часа на класа, те търсиха отговора на въпроса „Кои са най-големите проблеми, които имат хората днес?“.

Децата мислят, че основните проблеми са опазването на природата, пестенето на водата за пиене, използване енергията на вятъра и слънцето за отопление, по-голяма безопасност по улиците, чистотата в града. Те разбраха, че през седмицата много деца като тях по цял свят ще говорят за климатичните промени, за бедността,  и неравенствата и осъзнаха, че всяка тяхна идея е изключително важна, защото всичко, което открият, разберат или сътворят заедно, ще промени света към по-добро.

През септември учители и ученици от целия свят ще участваха в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“, за да се запознае младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие. 17-те глобални цели за устойчиво развитие  се стремят към 3 изключителни постижения в следващите 15 години, в трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично, а именно 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама