Над 2 000 нарушения на пътя в Търговищко само за месец

09:37, 08 окт 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2231 нарушения на пътя са констатирани до момента в област Търговище в хода на   ежегодната акция на полицията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“, насочена към ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия с деца и юноши. Това отчетоха от Областната дирекция на МВР.

Съставени са 209 акта за установени административни нарушения и са наложени 2022 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата.

В 37 от случаите пътните полицаи са хванали пияни шофьори. Толкова са били и седналите зад волана без книжка. 259 от констатираните от контролните органи нарушения са относно неизползване на обезопасителни колани или защитни каски от водачи или пътници  в превозните средства. 33 са случаите на управление на автомобил без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, 22 са констатираните нарушения, свързани с ползване на мобилен телефон по време на шофиране. 319 са водачите нарушили пътни знаци.

"Независимо, че пътните полицаи са установили 296 нарушения, свързани с управление на МПС с превишена скорост, някои водачи продължават да не спазват ограниченията за скоростта и да не съобразяват с разпоредбите на Закона за движение по пътищата.Припомняме, че именно управлението на лек автомобил с несъобразена скорост бе причина за възникнал на 21 септември тежък пътен инцидент на пътя между поповските села Светлен и Глогинка, в който водачът на автомобилът загина на място, а пътуващи в колата 5 деца бяха приети в болница с различни контузии", подчертаха от полицията като призоваха водачите да спазват  стриктно разпоредбите на Закона за движение по пътищата и да съобразяват управлението на автомобилите си с изискванията на хоризонталната и вертикална пътна маркировка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама