Престижни награди за музикалните таланти на Младежки дом Търговище

09:26, 13 окт 15 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима от вокалните таланти на  Младежки дом-Търговище спечелиха първо място, две Мини Гранд при и Гранд при от Националния конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък” във Велико Търново. Конкурсът бе за индивидуални изпълнители и дуети, проведе се в четири възрастови групи. Председател на журито бе доц. Стефка Оникян.

Във втора възрастова група, от 8 до 11г., Елеонора Димитрова от Вокална студия „Тодоров”, с ръководител Тодор Тодоров, спечели най-голямото отличие за своята категория – Мини Гранд При. Тя представи песните „Осъдени души” на Лили Иванова и „Адажио” на Лара Фабиан.

В четвърта възрастова група, от 16 до 20г., Рая Христова от Школа за естрадно пеене, с ръководител Кремена Кряколова, спечели първо място с песните „Покруса” на Лили Иванова и „Mamma Knows Best” на Джеси Джей.

В категория дуети при най-големите изпълнители, награда Мини Гранд При бе присъдена на дуета Рая Христова и Иван Гайдаров, с ръководител Кремена Кряколова. Двамата изпълниха „Пролет” на Петя Буюклиева и Георги Христов  и „Hoy tendo ganas de ti” на Кристина Агилера и Алехандро Фернандес.

Голямата награда Гранд При на целия музикален конкурс спечели Иван Гайдаров с песните „По първи петли” на Васил Найденов и „I Syrrender” от репертоара на Селин Дион.

Иван Гайдаров е от Разград. От средата на тази година е част от талантите на Младежки дом – Търговище. "Това е вторият конкурс, в който Иван участва от името на Младежки дом, с музикален педагог Кремена Кряколова. В края на месец август той и Рая спеечлиха първо място като дует в международния конкурс „Речни ноти”-Тутракан. На същия конкурс Иван завоюва трето място в четвърта възрастова група и едногодишна стипендия от Министерство на образованието." споделиха от Младежкия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама