Информационен ден за младежка програма в германия организират в Търговище

18:08, 25 ное 15 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията по заетостта набира кандидати за професионално обучение в Германия по програма на правителството „The job of my life”. Информационен ден за разясняване на програмата и подробности за кандидатстване организира дирекция „Бюро по труда” в Търговище на 10 декември от 10.00 часа в сградата на Бюрото. 

Конкретните оферти за български кандидати за учебната 2016 година до момента са за 124 работни места, групирани в 8 проекта в различни провинции.

Специалностите са в различни браншове като например индустриален механик; майстор на дървени изделия; работник - металообработване; хотелиер; готвач; градинар със специалност градинарство и озеленяване; златар; мехатроник на хладилна техника; пекар; специалист в търговия на едро; специалист по електроника-енергетика и техническо управление на сгради; специалист по информационни технологии - разработване на приложения или системна интеграция; техник за санитарни и отоплителни инсталации и климатична техника; фризьор; професионален шофьор; специалист по складова логистика; бояджия със специалност оформление и ремонт; стругаро-фрезист; електротехник на машини и съоръжения; фермер; животновъд в областта на говедовъдството.

Програмата има за цел да подпомага включването на младежи от страни-членки на ЕС в професионално обучение в Германия, като предвижда редица финансови стимули, които ще облекчат подготовката и протичането на обучението.

Финансово подпомагане могат да получат младежи от 18 до 27 години, завършили средното си образование. Владеенето на немски език не е задължително условиe, но дава предимство.

При проявен интерес кандидатите могат да изпращат автобиография на немски или английски език, както и диплома за средно образование, преведена на немски език, по ел. поща: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама