Конфискуваха седем овце в Търговище, животните са били без документи за произход и здравен статус

16:56, 12 дек 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областна дирекция по безопасност на храните, град Търговище конфискува седем овце при опит те да бъдат транспортирани без документи, които удостоверяват произхода и здравословното им състояние. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по безопасност на храните.

Овцете са били транспортирани с микробус, който e без лиценз за превоз на животни. Четири от овцете са били с ушни марки и са насочени за санитарно клане, останалите са без идентификация и са изпратени за унищожаване в екарисаж.

На нарушителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение. Месото от закланите животни ще бъде изследвано и ако бъде потвърдено, че е годно за консумация от хора, то ще бъде дарено на социални заведения в областта.

Проверката на микробуса е извършена от инспектори към ОДБХ, Търговище съвместно със служители на Районно управление на полицията (РУП) град Търговище.

Инспекцията е в резултат на съвместните действия на БАБХ и МВР за спазване действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина. Целта е недопускането на нерегламентирано придвижване на живи животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама