Наградиха ветеринарен лекар за случая на антракс в Поповско

14:03, 16 дек 15 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Иван Иванов от областна колегия Българския ветеринарен съюз в Търговище беше отличен от съсловната организация на годишната церемония по връчването на наградите за най-изявените ветеринарни лекари. Д-р Иванов получи приз в направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите", за установяване на заболяването антракс в село Еленино, община Попово и вземане на незабавни мерки за опазване на животни и хора.

Случаят беше от месец септември, когато лабораторните резултати и изследваните проби от теле потвърдиха наличието на болестта. Всичките възприемчиви животни в селото, 329 говеда и 533 овце бяха ваксинирани и нямаше фатални последствия за животните и хората.

По време на церемонията Министърът на земеделието и храните Десислава Танева благодари на всички ветеринарни специалисти, които присъстваха на церемонията, за това, че е част от техния празник и пожела на тях и техните семейства да бъдат живи и здрави. „Ако в изминалата година е имало моменти, в които сте се чувствали некомфортно, аз съжалявам за това. Надявам се, че пътят, по който сме поели с изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев и неговия екип, с екипа на МЗХ и ресорния заместник-министър Цветан Димитров е път, който ще подобри системата. Път, който ще направи и самите тях повече удовлетворени от своята работа“, заяви тя. Министърът на земеделието и храните отправи апел към ветеринарните специалисти – работата им да бъде винаги в полза на обществото. „Благодаря на всички за извънредния труд и вярвам, такива са условията, че следващата година ще бъде по-добра“, добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама