Ново оборудване и пелени ще получи родилното отделение на търговищката болница

10:23, 14 яну 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново оборудване и пелени за бебета ще получи родилното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. Дарението идва от компанията Pampers, която вече 10 години работи заедно с UNICEF в различни благотоворителни кампании по света, насочeни към грижа за здравето на децата и майките .

Родители от цялата страна помогнаха да бъдат избрани 10 града у нас, чиито родилни отделения ще бъдат модернизирани, като гласуваха в социалните мрежи. Освен Търговище това са Добрич, Плевен, Стара Загора, Перник, Русе, Бургас, Велинград, Силистра и Варна. По този начин продължава дългосрочния план на компанията за осигуряване на още по-добра грижа за бебетата в първите дни от живота им, като дарява пелени, легълца за новородени и специални столове за родилки.

Партньорството между фирмата и UNICEF с популярната кампания „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина”  за 10 години е помогнало за елиминирането на  неонаталният тетанус в 17 страни. Това е форма на тетанус, която се проявява при новородени, обикновено през инфекция на пъпната връв, която още не е зарастнала, особено когато се прерязва с нестерилни инструменти. Това е заболяване, което засяга семейства в най-бедните райони на света, като веднъж заразен организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още белязва живота на едно новородено на всеки 11 минути.

"Благодарение на помощта на  родители от целия свят, от началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени  и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина." споделиха от компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама