Катастрофа между автобуси по линията София - Варна край Камбурово, има ранени (обновена в 18.44 ч.)

16:34, 22 яну 16 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Катастрофа между два автобуса и микробус е станала на пътя София-Варна, край село Камбурово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Около 14 ч. днес близо до селото челно са се ударили автобус на “Биомет”, който се движи към София, и друг на фирма “Юнион Ивкони”, пътуващ към Варна. В инцидента е участвал и товарен микробус.

Загинали хора няма. Шестима ранени са откарани в болницата в Търговище, а на двама е оказана помощ в болницата в Омуртаг, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

"Микробусът е тръгнал да изпреварва нашия автобус, който се движи в посока Варна, и се удря в този на „Биомет“, следва удар и между нашите два автобуса". Това обясни пред Topnovini.bg мениджърът в „Юнион Ивкони“ Георги Атанасов, който се позова на разказа на шофьора във фирмата, участвал в иницидента.

Той допълни, че няма тежко пострадали, повечето са само с охлузни рани. По думите му своевременно са били изпратени рейсове, с които да бъдат извозени пътниците.

Атанасов уточни, че очакват официалната информация за случилото се от МВР и коментира, че е рано за оценка на щетите, но автобусът им е нов и застрахован. 

До отстраняване на возилата от пътното платно и оглед на мястото на инцидента автомобилите, които пътуват за София са отклонявани от Търговище през Попово.

Движението се регулира от служители на сектор “Пътна полиция” от Търговище и Омуртаг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама