Година и половина затвор за мъжа, пребил семейство в Камбурово

12:01, 08 фев 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемнадесет месеца затвор получи 32 годишният Петко Александров, който преби в дома им  мъж и жена от омуртагското село Камбурово. Мъжът се споразумя с прокуратурата и Районният съд в Омуртаг се произнесе да лежи в затвора година и половина.

Случаят стана на 8 януари, малко преди полунощ, когато Петко Александров от Стара Загора проникна с взлом в дома на 62-годишен мъж и 58-годишна жена, след което ги преби. Няколко дни по-късно полицията го хвана. Тогава стана ясно, че мъжът в последно време пребивавал при роднини в съседното село Изворово.

Вечерта преди инцидента същият се напил и след конфликт със свой родственик решил да си тръгне, като възнамерявал да се върне в Ст. Загора. Тръгвайки пеш за Омуртаг, минал през Камбурово и счупил прозореца  в къщата на съпрузите, която помислил за необитаема, с намерение евентуално да пренощува там. От шума стопаните се събудили, а Александров им нанесъл побой. След това си тръгнал. 

Обвиняемият е бивш затворник.  Последно бил освободен след 4.6-годишна присъда за изнасилване, извършено в условията на опасен рецидив. Преди това е бил съден за противозаконно проникване в чуждо жилище и за друго изнасилване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама