Подготвят базара за мартеници в Търговище

07:13, 09 фев 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният базар за продажба на мартеници ще бъде проведен от 20 февруари до 2 март в Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация.

90 са заявленията, подадени до момента. Очаква се броят на участниците в базара да достигне 120.

Мартениците ще бъдат предлагани на пешеходна алея „Васил Левски” и бул. „Сюрен” , на тротоара срещу болницата.Работното време на базара е от 8 до 19 часа. Таксата за ползване на терените е 70 стотинки на квадрат на ден.

Няма да се допуска преминаване и достъп на автомобили по пешеходната зона в централната градска част във връзка с организацията на базара. Ползването на повече от две места от един наемател не е позволено. Забранена е и продажбата на друг вид стока, освен мартеници. Контрольорите на Община Търговище ще проверяват за чистотата на местата за търговия и за увреждането на настилките, а на нарушителите ще бъдат налагани санкции, предупредиха от администрацията.

Указанията ще бъдат получавани на работно място № 6 в Центъра за административно обслужване. Комисия от експерти ще определи местата чрез лотариен принцип. На всеки заявил участие, ще бъде издадено разрешително, което ще бъде връчено на 17 февруари сряда, от 10 часа в зала 74 в Община Търговище.

Управителят на „Общински пазари” ЕООД – Търговище също ще предоставя площи за продажба на мартеници, като организацията и реда ще бъдат осъществяни под негово ръководство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама