Община Търговище съдейства за настаняването в дом на възрастен и болен самотник

15:33, 09 фев 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище съдейства за решаването на тежък социален проблем за настаняване в специализиран дом на възрастен и болен самотник от село Преселец, съобщават от прессцентъра на Обшината.

78-годишният мъж беше приет за лечение в болницата в Търговище след сигнал от жители на селото, че е в безпомощно състояние. Направена му е операция за ампутиране на пръсти на крака и част от петата, засегнати от измръзване.

Възрастният човек няма близки роднини, които да се грижат за него и обитава помещение в стопанския двор на селото.

Заради риска за живота и здравето му, се наложи спешно намиране на социално заведение, в което да бъде настанен и да получава адекватни медицински и социални грижи.

Със случая се ангажираха кметът на Общината Дарин Димитров, заместникът му Емине Якубова и секретарят Христалина Халачева. По проблема работиха съвместно с  ръководствата на „Социално подпомагане” и болницата в Търговище. Беше потърсено съдействие и от Агенцията за социално подпомагане в София.

Общинската администрация по спешност извади акт за раждане на 78-годишния мъж. Осигури и автомобил за транспортирането му до Дома за възрастни хора с умствена изостаналост, селище "Качулка”, Сливенско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама