Кметът д-р Дарин Димитров бе гост на пчеларите от община Търговище

16:40, 10 фев 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
19 кг. мед от пчелно семейство е средният добив през минала година - съобщиха пчеларите от общинския браншови съюз "Нектар" в Търговище. Това стана по време на среща, организирана в библиотеката за Деня на пчеларя - 10 февруари.

Срещата е традиционна. Тя бе проведена за осми пореден път с цел - популяризиране на пчеларството и празника сред местната общественост. Тази година темата бе свързана с историята и ролята на пчеларството за развитие на човечеството.

Интересният и увлекателен разказ бе съпроводен с поставяне на въпроси, които вълнуват пчеларите. Споделен бе опит от тежката за тях минала 2015 година. Показани бяха и добри практики в пчеларството, като присъстващите на място се запознаха с "Пчеларя на годината" на общинско ниво Мюхтебер Есад от село Голямо Ново. Младата дама отглежда 385 пчелни семейства и е получила лиценз за производител на пчелни майки и отводки.

На място бяха дегустирани и различни видове пчелни продукти.

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров разговаря с пчеларите и отправи към тях своите поздравления по повод професионалния им празник. Пожеланията му бяха: "да са пълни кошерите, да е благодатна годината".

Музикалната изненада за всички бе поднесена от групата за автентичен фолклор в Стража, носител на много национални награди от народни събори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама