Адвокати на собственика: Строежът върху бившия битак в Търговище е законен

07:18, 11 фев 16 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на търговски комплекс върху бившия битак в Търговище е напълно законен. Това обявиха от Адвокатската кантора "Моллови", която представлява собственика на терена Хамди Илиязов - бизнесмен и общински съветник от Движението за права и свободи. Според юристите твърденията за нарушения около станалия скандално известен обект, са спекулации и всички факти около покупката на общинския терен и намиращия се в съседство парцел показват, че няма закононарушения.

Адвокатите припомниха, че търгът за терена на бившия битак е обявен през 2009 година и на него се явяват двама кандидати. Печели го фирмата на Илиязов на цена от 450 хиляди лева, която според юристите за това време никак не е малка и надхвърля обичайните разценки на които се търгуват общинските имоти. Задължение на новия собственик е до две години да направи на мястото паркинг, както и да не променя предназначението на имота.  „Паркингът на мястото е изграден преди крайния срок с всички необходими строителни книжа”, категорични бяха Моллови.

Те отхвърлиха и твърденията, че има неправомерни действия около обединяването на двата съседни терена, след като освен общинския същата фирма купува и друг - частен и ги обединява. Вторият терен е предназначение изграждане на административна сграда и търговски комплекс. Впоследствие се прави частично изменение на плана за регулация с обобщаването на двата имота в един. понеже и двата са частни тази промяна не се поставя на разглеждане пред Общинския съвет, поясниха юристите. Новият общ имот вече е с предназначение паркинг, обществен паркинг и търговски комплекс. На мястото освен сградата ще има и 57 паркоместа - със седем повече от предварително поетия ангажимент. Инвестицията надхвърля 4 милиона лева, а по предварителна информация тази седмица обектът ще бъде официално открит.

По всички жалби около казуса няма установени нарушения, още по-малко данни за извършени престъпления, подчертаха Моллови. „Г-н Илиязов е подложен на един системен психически тормоз, на който трябва да се сложи край. Нито едно нещо, което е изложено във всички жалби не е потвърдено.“, заявиха адвокатите и допълниха, че обмислят по какъв начин да потърсят отговорност от лицата, които клеветят довереника им.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама