Национален конкурс за мартеници организира читалището в търговищкото село Стража

07:58, 13 фев 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година читалище „Развитие - 1926” в търговищкото село Стража организира национален конкурс: „Мартеница бяла и червена”. Инициативата, която е и с благотворителна цел, се провежда с подкрепата на Община Търговище.

Конкурсът ще бъде проведен в три категории: за най-автентична, най-оригинална и най-голяма мартеница. Срокът за представяне на творбите е до 20 февруари на адрес  на читалището 7738 с. Стража, ул. „Георги Марков” 6.

Мартениците трябва да бъдат придружени с информация за участника: три имена и възраст, а учениците да добавят клас и училище. Представители на Община Търговище ще се включат в журито и ще отличат участник със специална награда.

Най-красивите мартеници ще бъдат представени на благотворителна изложба – базар за набиране на средства за възстановяване на църквата в село Стража.

Стойността на планирания ремонт е 100 хил. лв. 1/3 от средствата са събрани с помощта на дарители. Сумата обаче е недостатъчна и се налага допълнително набиране на средства.

Ръководството на Общината застава зад всяка инициатива, която съхранява корените ни и ангажира местната общност с родолюбиви каузи, заявиха категорично от пресцентъра на местната администрация и припомниха, че миналогодишният конкурс за мартеници привлече участници от Търговище, Кюстендил, Русе, Сливен и Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама