"Шарено герданче" от Търговище днес ще е в ефира на българското национално радио

07:37, 14 фев 16 / Култура 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хорът на Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”, към Младежки дом-Търговище, с ръководител Светла Стаменова, е поканен за участие в галаконцерта на победителите от конкурса на Българско национално радио „Млади фолклорни таланти”.

Концертът ще се състои в Студио 1 на Българското национално радио и ще се излъчва на живо днес от 14 до 16 по БНР и по интернет радио и телевизия Бинар.

В концерта ще участват изтъкнати български детски хорове и солови изпълнители – вокални изпълнители и инструменталисти. Концертът ще бъде заснет от БНТ и Фолклор ТВ и излъчен по-късно в програмите им.

Хорът на „Шарено герданче” участва в концерта заедно със солиста на състава Яница Стаменова, която е лауреат на „Млади фолклорни таланти” за 2015 г. Яница ще има самостоятелно изпълнение, ще пее с ДФА „Шарено герданче” и с Вокално студио „Нуша” на Нели Андреева.

„Това участие е голямо признание и отговорност за „Шарено герданче”, защото форумът е много престижен и се надяваме, че ще се представим добре и ще направим добро впечатление” – коментира предстоящото участие Светла Стаменова. – „В залата по време на концерта ще присъстват известни музиканти, диригенти, ръководители на състави от цяла България. Каним гражданите на Търговище да слушат концерта днес и да преживеят емоцията заедно с нас!”

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама