Ще приемат документи за общинския фонд "Ин витро" в Търговище от началото на март

08:52, 18 фев 16 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 март започва първият за тази година прием на документи за финансиране от общинския фонд “Ин витро” в Търговище. Комисията за разглеждане и одобряване на исканията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми обяви, че заявления ще се приемат до края на месец март в деловодството на Общината. След това на 13 април предстои да се разгледат постъпилите заявления и интервюта с кандидатите.

Съгласно Наредбата, която регламентира приемът на документи и одобряването на кандидатите те трябва да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на община Търговище през последните три години, да нямат задължения към местната хазна и към държавата, да са здравно осигурени, без прекъснати здравно осигурителни права, да не са осъждани за престъпления от общ характер и поставени под запрещение и да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на асистираната репродукция.

Според правилника се финансира един опит в рамките на текущата календарна година и не се ограничава правото и възможността за кандидатстване за финансово подпомагане от Център „Фонд за асистирана репродукция", при положение че не се финансира една и съща процедура. Ако кандидатите са повече от предвидените средства с предимство са лицата, които не са ползвали държавно подпомагане и до момента не са вземали пари и от местния фонд за ин витро процедури.

Oбщинският фонд „Ин витро” в Търговище беше създаден в края на 2012 година. От него кандидатите могат да получат максимум по 2 500 лева, като парите се отпускат за обезпечаване на медицински изследвания и скъпо струващи медикаменти, които съпътстват процедурите за зачеване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама