250 проверки са извършили от РЗИ в Търговище

17:29, 03 мар 16 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
150 текущи проверки на обекти с обществено предназначение са извършили инспекторите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Търговище миналата седмица, съобщават от инспекцията.

За установени несъответствия със здравните изисквания са съставени 3 акта.

2 от тях са за неспазване на текущ режим на почистване и дезинфекция в ЦДГ и ОУ. Има и случай на подадена в потребителската мрежа на питейна вода от централно водоснабдяване с лоши микробиологични показатели.

За установени несъответствия със здравните изисквания са издадени 4 предписания, едното от тях е за ремонт на водопромивните устройства в санитарните възли на ОУ.

100 са проверките, извършени във връзка с изпълнение разпоредбите на Закона за здравето:

64 проверки в обекти с обществено предназначение и 19 в лечебни заведения са били свързани със забраната за тютюнопушене на закрити обществени и работни места и някои открити обществени места. Не са констатирани нарушения.

В лабораторията на РЗИ са изследвани 40 броя води, от които 25 по държавен здравен контрол и 15 по искане на физически и юридически лица. Установени са отклонения при 4 от пробите, за което е съставен 1 акт за административно нарушение и са издадени 3 предписания.

Извършено е измерване на фактори на работна среда по искане на физически и юридически лица в 5 обекта – 36 на микроклимат и 42 на осветеност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама