Задържаха рецидивист с 26 присъди в Търговище

13:37, 08 мар 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист със 115 заявителски материала и 26 присъди е задържан в Търговище за серия кражби. Това съобщиха на съвместна пресконференция зам.-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Емил Иванов  и районният прокурор Любен Владимиров.

Мъжът с инициали С.К. е на 27 години и е от Омуртаг. Арестуван е след кражбата на два лаптопа от училището в антоновското село Трескавец. Апашът нахлул в сградата през прозорец на мазето и от учителската стая задигнал преносимите компютри. Тръгвайки да разплитат случая от полицията установила, че преди това мъжът направил и няколко други удара. Откраднал колело, с което от града стигнал до близкото село Васил Левски. Там задигнал БМВ и с него се придвижил до друго село - Руец. Мишена на крадеца там станала касата на кметството, от където взел 400 лева. Другия му удар били в града, където отарашил лек автомобил и задигнал портативен телевизор и 75 лева.

"Лицето се занимава с кражби от 12-годишен. Очевидно действията срещу такива хора, които се занимават само с престъпления и нямат и ден стаж, не са достатъчно ефективни", каза комисар Иванов. Той поясни, че до момента са му налагани порицания, пробации, условни присъди и затвор за една година.

Мъжът е задържан за 72 часа и ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение. Обвинението срещу него е за кражби в условията на опасен рецидив. Според закона предвиденото наказание е от 3 до 15 год., уточни прокурор Владимиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама