Подкрепиха повече от 30 родители на деца с увреждания в Търговище

07:26, 11 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 деца с увреждания и техните семейства са подкрепени от родителската организация „Заедно за децата на Търговище”, които от лятото на миналата година работят по проект, който се нарича „Мисията-възможна”. Това отчетоха от неправителствената организация на финала на инициативата си.

Целта й беше да направи родителите по-успешни и уверени при преодоляване на ежедневните трудности, с които се сблъскват при отглеждането на дете с увреждане, да ги подкрепи, стимулира и инициира за бъдещи дейности, с които да намерят най-добрите решения за развитие на децата си.

В проекта бяха включени  деца с увреждания и проблеми в развитието си,  техни родители, сестри и братя. Това са семейства живеещи в град Търговище и село Баячево. Включени бяха и 32-ма родители на деца в “норма”, с които беше работено за промяна стереотипите и нагласите по отношение на децата с увреждане и предоляване на проблема с изолацията на семействата отглеждащи децата с увреждания.

От родителската организация инициираха „Сформирани бяха две групи за взаимопомощ, в които 32-ма участници взаимно се учиха от опита си. Това им помогна да придобият и други модели на поведение и различни начини на мислене, както и да изградят собствени стратегии за справяне с проблемите”, отчетоха от родителската организация и припомниха и за осем срещи на открито с деца, техните родители, братя и сестри, приятели, както и на младежи доброволци, които им помагаха.

„Освен занимателни, тези срещи бяха и с познавателна цел за децата, като всяка среща бе с предварително поставена тема. Родителите и най-вече техните деца се опознаха, забавляваха се и учиха заедно” споделиха оргаизаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама