Санкционират детски градини и училища за лоша хигиена в Търговищко

10:05, 15 мар 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
7 акта съставиха здравните инспектори в Търговище от началото на месец март.

5 от констатираните нарушения са за неспазване на текущия режим на почистване и дезинфекция в детски градини и училища. Има съставен акт и на фризьорски салон с лоша хигиена, както и за подаване в потребителската мрежа на питейна вода от централно водоснабдяване с лоши микробиологични показатели.

За същия период здравните инспектори са направили 6 предписания - 2 за контрол върху качеството на водата в експлоатационни райони на ВиК, 1 за информиране на населението за качеството на водата от местен водоизточник, 1 за извършване на текущ ремонт в детска градина. Спряни от реализция са вносни козметични продукти без етикет на български език и обувки и играчки втора употреба.

223 проверки на обекти с обществено предназначение са извършени от Регионалната здравна инспекция. 9 от тях са били на фитнес зали относно нотифициран продукт, опасен за здравето на хората – ръкавици за фитнес с произход от Пакистан. Такива не са открити, информираха от инспекцията.

От там допълниха, че са направили други 198 проверки във връзка с изпълнение разпоредбите на Закона за здравето. Относно забрана за пушене на обществени и работни места са инспектирани 132 обекта с обществено предназначение и 29 лечебни заведения.

Здравните инспектори са проверявали още дали се спазват изискванията за здравословно хранене на децата в ясли, детски градини и училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама