Актове за пушене в заведение и продажба на дрехи втора употреба съставиха в Търговище

07:13, 29 мар 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4 акта съставиха здравните инспектори в Търговище при извършени над 300 проверки на обекти с обществено предназначение. 25 от инспекциите са били във фитнес зали относно нотифициран продукт, опасен за здравето на хората – мастило за татуировки с произход САЩ. При извършените проверки не е открита цитираната стока, информираха от Регионалната здравна инспекция.

За установени несъответствия със здравните изисквания са наложени санкции за търговия с дрехи втора употреба без сертификат за дезинфекционна обработка в магазин в община Попово, за подаване в потребителската мрежа на вода от централно водоснабдяване с лоши микробиологични показатели в община Антоново и за работа с разтвор за дезинфекция на повърхности с ниска концентрация в детско заведение отново в община Антоново.

Издадени са и  6  предписания. половината от тях са за контрол върху качеството на водата в експлоатационни райони Търговище и Антоново и по едно за допълнително хлориране на водата в населено място в община Опака, за привеждане в изправност на изкуствена вентилация в селскостопанска аптека в община Търговище и а спиране реализацията на дрехи втора употреба без сертификат за дезинфекционна обработка в магазин в община Попово.

Други 158 проверки са извършени във връзка с изпълнение разпоредбите на Закона за здравето.   Проверени са 118 обекта с обществено предназначение и 12  лечебни и здравни заведения за спазване на забраната за пушене. "Проверките са извършени включително и в обекти с нощен режим на работа. В 1 от проверените обекти за хранене и развлечение в община Търговище се констатира допускане на тютюнопушене от клиенти, за което е съставен акт на юридическо  лице" информираха от РЗИ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама