Община Търговище прехвърля новия воден цикъл на "ВиK”

13:45, 31 мар 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров да подпише договор за безвъзмездно и временно прехвърляне правото на стопанисване, експлоатация и поддържане на новоизградените водопроводи и канализация по т.нар. воден цикъл на  "ВиК" . Това реши на заседанието си днес Общинският съвет в Търговище.

Съветниците гласуваха "ВиК", като оператор на мрежите, да получи временно правото за експлоатация, докато то бъде възложено от Регионалната асоциация за управление на водоснабдителните и канализационни системи.

Прехвърлянето се налага, за да се довърши работата по подвързване на новата мрежа и изграждане на отклоненията към абонатите. Предстоящите дейности са извън проекта за рехабилитация на системата.

По Оперативна програма "Околна среда 2007-2013" в Търговище бяха изградени 25 164 метра нови водопроводи за 6,5 млн. лв. и 7 386 метра канализация за 2,5 млн. лв. Общата стойност на обекта е над 9 млн. лв.

 След като "ВиК" получи правото за стопанисване и експлоатация, ще започне изграждането на връзките между новата и старата водопроводна мрежа. Първите 2 вече са направени  на ул."Паисий", тъй като там върви и ремонт на улицата, която е част от републиканската пътна мрежа.

Изготвя се график за монтирането на връзките, за да се съобрази с програмата на Община Търговище за кърпежи и ремонти на улиците. Така ще се гарантира, че полаганият асфалт няма да бъде разкопан, заради продължаващата работа по водния цикъл, която вече е извън проекта.

Това ще забави като цяло рехабилитацията на уличната мрежа в града, която трябва да изчака довършването на подвързването на водопроводите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама