Наказаха директор на детска градина заради лоша хигиена

13:54, 18 апр 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два акта за констатирани нарушения на здравните изисквания съставиха здравните инспектори в Търговище през миналата седмица. Санкциониран е директор на детска градина в община Омуртаг за неосъществен контрол върху дейностите, свързани с поддържане на текуща хигиена. Акт е съставен и за използване на лак за нокти с изтекъл срок на годност в студио за красота в община Търговище. Продуктите са спрени от реализация, информираха от Регионалната здравна инспекция.

От там допълниха, че за периода има издадени и 5  предписания. Две от тях са адресирани до кметове на населени места, за информиране на населението за влошено качество на водата от местни водоизточници в община Омуртаг и община Антоново, други две за спиране реализацията на козметични продукти с изтекъл срок на годност и без етикет на български език в студио за красота и едно  за осигуряване на течаща топла вода в здравен кабинет в детска градина.

По регулярен здравен контрол са извършени 77 текущи, а допълнително са проконтролирани 72 обекта с обществено предназначение и 20  лечебни и здравни заведения за спазване на забраната за пушене.

Не са констатирани нарушения през изтеклия период, отчетоха от РЗИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама