Д-р Дарин Димитров: Честито Възкресение Христово!

07:21, 01 май 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди вярващи се стекоха в двата православни храма в Търговище за да посрещнат Възкресение Христово. За Великденската служба в града беше донесен благодатния огън. След тържественото възвестяване на Възкресението всеки от  миряните отнесе в дома си частница от свещения пламък. 

Специален поздрав за светлия празник отправи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров . "Великден е празник, който слави възкресението на Христос от векове. Той е един от най-тачените и светли празници на народа ни. Тържество е на вярата, спасението и надеждата, на личното и безпрекословно приемане на даровете от природата. Символ е на обновлението, на пробуждането и желанието за израстване и извисяване на духа ни над тленното и спъващо всяко развитие", се казва в обръщението на градоначалника. Д-р Димитров припомня, че културната традиция на българина е свързана с тези християнски, човешки разбирания и в нея е заложено възкресението и новото начало, стъпващо върху християнския смисъл на празника и на обичая.

Пожеланието, което отправи кметът на Търговище е да бъдем по-добри едни към други, да се обърнем към ценностите, които носим в себе си и да даряваме повече светлина и радост наоколо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама