Пътуваща изложба за българските традиции идва в Търговище

07:15, 04 май 16 / Култура 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 5 май Регионална библиотека „Петър Стъпов“, Търговище е домакин на пътуващата изложба на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Пазители и традиции“. Гости и жители на града могат да разгледат 20-те фотографии на тема традиции и обичаи в живота на българина до 23 май.

Снмките са направени от фотографа Радич Банев по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едоименната програма.

„Пазители и традиции“ дава отговор на въпросите: кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани. Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“. Изложбата ни връща към нашите корени и традиции, потапя в цвят и настроени и припомня какво е съхранило историята и бита на българина, споделиха организаторите.

Търговище е тринадесетото място, където гостува изложбата. До момента тя е видяна от над 30 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Слистра и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол.

Проектите, реализирани в рамките на програма „Живо наследство" вдъхновиха и филма „Където свършва пътя“ на режисьора Иван Николов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама