Утвърдиха държавния план прием за професионалните гимназии в Търговище

15:33, 04 май 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33 паралелки за 842 ученици в държавния план прием за следващата учебна година бяха утвърдени в област Търговище. Това стана със заповед на министъра на образованието и науката, като приемът е съгласуван с колегите му от социалното и регионалното министерства. Класовете са 10 държавните и общински професионални гимназии и специалните училища.

Професионалната гимназия по транспорт в Омуртаг планира да приеме общо 52 ученици в четири специалности - дизайнери, електротехници, техници на транспортна техника и сътрудници в социалните дейности и по-конкретно за работа с деца и семейства в риск. В Попово две професионални гимназии ще имат записване в общо 11 специалности. Гимназията по техника и лека промишленост има класове за техници и шивачи, а в Гимназията по селско стопанство са обявили специалности като фермер, готвач и селски туризъм.

По пет паралелки са планирала Икономическата гимназия и Гимназията по туризъм в Търговище. Професионалната техническа гимназия, колегите им от Гимназията по електоротехника и строителства и тази по земеделие имат и паралелки с по две специалности.

Училището за деца с увреден слух има утвърден прием за 12 ученици в специалността за производство на облекло от текстил, а в помощното училище паралелката е за работници в озеленяването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама