Ще преглеждат безплатно срещу рак на кожата в Търговище

07:40, 13 май 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговище ще се включи в национална кампания за профилактика на рака на кожата "Евромеланома". Тя се провежда за 11-а поредна година по инициатива на Българско дерматологично дружество в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология.

Четирима лекари в Търговище ще преглеждат днес безплатно. Това са Д-р Лили Димитрова, която има частен кабинет и ще приема от 16 до 18 часа, д-р Галя Караиванова, която ще приема от  14,30 до 16.30 ч, Д-р Лилия Чалъкова и д-р Теодора Буцева в кожнея кабинет нта  ДКЦ „Св. Ив. Рилски“ ат 11 до 12 часа и следобед от 16 до 17.  

Целта на безплатните дерматологични прегледи е да се обхванат болни с пигментни кожни лезии, като част от европейската кампания за скрининг и профилактика на рака на кожата, ръководена от Европейската академия по дерматология. В кампанията се включват около 200  дерматолози от цялата страна.

Кампанията е насочена само към образувания на кожата подозрителни за кожен рак. Безплатно няма да бъдат консултирани пациенти с други кожни заболявания, предупредиха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама