Големият театър идва в Търговище с топ заглавия и актьорски съзвездия

07:15, 25 май 16 / Култура 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три топ заглавия и една нова за българския зрител пиеса са включени в тазгодишното издание на „Дни на Големия театър в малкия град”, които идват в Търговище през следващия месец, инфомираха от Драматичния театър в града, който е домакин на събитието.

На 8 юни с „Рейс” от Станислав Стратиев на Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов” пристигат Тончо Токмакчиев, Александра Сърчаджиева, Мартина Вачкова. Писана през миналия век и осмиваща с езоповския си език една друга социална система, пиесата си остава актуална и продължава да пълни салоните и да разсмива публиката. „Да поставяш комедия на Стратиев, да играеш в нея, да я гледаш е духовен пир, от който не искаме да ви лишим, а и да се лишим…”, признават от постановъчния екип на Сатирата.

Няколко дни по-късно, на 14 юни в Търговище идва „Швейк” от Юрий Дачев по романа на Ярослав Хашек с Герасим Георгиев-Геро като Швейк и Валентин Танев „във всички останали роли” – както е отбелязано в афиша на Театър „Българска армия”. Постановката е на Бина Харалампиева. „Знаете ли откъде започва упадъкът на една държава? – питат създателите на спектакъла. - Когато, поради изобилие от идиоти, спрат да ценят истинските”. А Швейк е истински идиот, официално освидетелстван от лудницата, с печат!...

Георги Кадурин и Анна Петрова ще пресъздадат неостаряващата дилема за брачната и извънбрачната любов в нашумялата в близкото минало и с нестихваща актуалност пиеса на Бърнард Слейд „Догодина по същото време”. В един полупразен американски ресторант на съседни маси седят мъж и жена. Тя е с размазано червило и бримка на чорапа. Той я черпи … с една пържола. Вечерта завършват в едно легло. Тази интрига е за  28 юни.

Още на другата вечер звездите от голямата сцена и екрана Параскева Джукелова и Георги Стайков ще са в „Едноокият цар” на Марк Кроует - нови за българския репертоарен афиш заглавие и автор от Каталуния. Той е специалист по потушаване на улични размирици, тя – вманиачена домакиня. Докато мъжът на приятелката й не се окаже поредна жертва на уличния „миротворец”.

„Очертава се интересно събитие със заглавия, актьори и разнообразие от теми, които не са за изпускане. Всички представления са с начален час 19.00. Билетите вече са в продажба”, съобщиха от Драматичния театър в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама