Изграждат нови стрийт фитнеси в Търговище

07:57, 28 май 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нови стрийт фитнеса са изградени в Търговище, информираха от пресцентъра на общинската администрация в града. Съоръженията се намират в кварталите „Запад” 2, „Запад” 3 и на ул.”Скопие”.

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева посетиха една от новоизградените площадки за уличен фитнес, която е до детските кътове за игра в района на блок 41. Там е поставен комбиниран уред, който може да се използва от четирима човека едновременно. Подобни има в парка „Борово око” и зад супера на бул. „Сюрен” в кв.”Запад”1.

Трите нови стрийт фитнеса допълват съществуващи детски площадки и оформят цялостни комплекси в тези райони. Те са изградени от общинското предприятие „Флора” по поръчка на Общината.

„Държа лично да посетя всеки нов кът, за да се уверя, че е направен добре, отговаря на изискванията и ще се ползва от младежите и спортуващите ни съграждани. Надяваме се с поставянето на уредите да дадем възможност на повече хора да тренират и водят здравословен живот, като дават пример и на децата. Инвестициите в децата и младежите, тяхното развитие и създаването на навици за спортуване, е сред важните за нас. В момента изграждаме и детски площадки в градините, в които влагаме собствени средства на Общината”, каза кметът.

На място д-р Димитров разговаря с тийнейджъри, които изпробваха новия уред и изказаха благодарност за ангажираността на общинското ръководство за обогатяване възможностите за спортуване в града.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама