Искат увеличаване на капацитета на Защитеното жилище за лица с тежки психични разстройства в Търговище

06:23, 29 май 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за увеличаване капацитета на Защитеното жилище за лица с тежки психични разстройства, което се намира в търговищкия квартал "Бряг"  ще гледат общинските съветници на предстоящата си сесия във вторник. 

Докладната се внася от заместник кмета Диян Дечев, след като през февруари в администрацията е постъпило писмо  от търговищко дружество за психично здраве, което управлява социалната услуга с искане местата от 10 да станат 14. Мотивите са, че Защитеното жилище в кв. "Бряг" е единствената резидентна социална услуга за лица с психични разстройства на територията на област Търговище, поради което капацитетът е запълнен.

"Предложението за увеличаване капацитета на защитеното жилище през следващата година е съобразено със Стратегията за развитие на социалните услуги в община Търговище до 2020 година и плана към нея", се казва в докладната на заместник кмета. Дечев информира още, че на място е извършена проверка от служители от общинска администрация съвместно със служител от Дирекция "Социално подпомагане". Установено е, че защитеното жилище отговаря на всички изисквания за увеличаване капацитета на потребителите, ползващи социалната услуга - налична материална база, обзаведени спални помещения, дневна с кътове за занимания по интереси, телевизор, музикална уредба, голяма кухня и трапезария, както и санитарни възли.  Направен е ремонт на две спални помещения, в които могат да бъдат настанени общо четири лица.

Ако предложението бъде подкрепено от общинските съветници, то социалната услуга ще може да приеме новите си потребители през януари следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама