Работодатели заявиха над 300 места в Търговище

14:41, 08 юни 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
129 работодатели подадоха заявки по схема „Обучения и заетост“ в област Търговище. Те са за 306 работни места. Това стана ясно на провелото се заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от зам.областния управител Стефан Иванов.

На заседанието, Кремена Калчева - представител на Дирекция „Регионална служба по заетостта“- Русе представи кратка информация за схема „Обучения и заетост“ от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

Тя поясни, че основната цел на схемата е интеграцията на безработни лица на възраст над 29 г., регистрирани в бюрата по труда, в заетост при работодател в реалния бизнес или институции на местното самоуправление чрез обучения, съобразени с индивидуалните нужди на работното място и субсидия за заетост.

Допустимите целеви групи по проекта са безработни лица на възраст над 29 г., с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация на борсата от 12 и повече месеца, безработни на възраст над 54 години.

След направена оценка, членовете на Комисията класираха и предложиха за финансиране 57 заявки от работодатели за 148 работни места за  близо един милион лева лева.

Комисията по заетост състави и резервен списък на работодатели подали заявки по процедура „Обучения и заетост”, за които не е достигнало финансиране за съответнaта област. Те ще бъдат поканени за сключване на договор при наличие на свободен финансов ресурс, след удовлетворяване на заявките на работодателите получили по-висока оценка. Резервният списък е от 64 бр. заявки за 148 работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама