Кметът на община Търговище приветства националната конференция по детско и училищно здравеопазване във Варна

18:17, 20 юни 16 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, който е и председател на постоянната комисия по „Здравеопазване” към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), приветства участниците в „Националната конференция по детско и училищно здравеопазване”.

Според него от изключително значение са целенасочените действия за опазване на детското здраве. „Създавайки условия за здрави деца, ние създаваме и условия за здраво общество”, каза в приветствието си д-р Димитров.

 Националната конференция бе организирана под егидата на кмета на община Варна Иван Портних, НСОРБ и Медицински университет – Варна. Сред официалните гости бяха заместник-ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р, д. м.н. Христина Групчева и председателят на Синдиката на българските учители във Варна Веселин Рашев.

Целта на форума бе представяне на богатите възможности за профилактика, рехабилитация на детско-юношеското здраве, акцентирайки върху здравословния начин на живот и спорта от най-ранна детска възраст. По тази причина участници в конференцията бяха медицински специалисти, университетски преподаватели, представители на РЗИ, директори на детски заведения и училища, родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама