Кметът на Търговище ще участва в българо-китайски бизнес форум

09:48, 23 юни 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, заместникът му Валентин Велчев и секретарят на Общината Христалина Халачева днес ще вземат участие в Българо-китайски бизнес форум, който се провежда в София, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Срещата е организирана от Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК) и Съвета за насърчаване на международната търговия на провинция Анхуей. Административният център на провинцията е град Хъфей, с който Търговище предстои да се побратими.

На форума, който започва в 14,30 часа, ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между БКТПК и Международната търговска камара на Анхуей. Ще бъдат представени две от водещите компании в провинцията, а за късния следобед са насрочени двустранни срещи.

От китайска страна във форума ще участват производители на автомобили, камиони, електрически превозни средства, фотоволтаици, строителни материали. Ще има представители на  туристическия сектор, въздушния транспорт, селското стопанство и други.

Заедно с ръководството на Общината в разговорите ще вземат участие  бизнесмени и представители на Сдружение «Приятели на Китай».

Срещата ще бъде част от подготовката за подписване на споразумение за побратимяване с град Хъфей. Ръководството му отправи покана към  Община Търговище за визита на нейн екип  през юли за изготвяне на споразумението, което се очаква да бъде подписано през септември тази година.

Сътрудничеството се осъществява с подкрепата на генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама