Преизбраха Явор Куюмджиев за лидер на БСП в Търговище

14:20, 24 юни 16 / Политика 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Явор Куюмджиев е преизбран за областен лидер на БСП Търговище. Негови заместници са   д-р Светослав Стефанов – председател на общинския съвет в Търговище, както и Николай Черкезов – водач на партийната структура в Попово.

"Както досега ще продължавам да правя всичко възможно в посока  утвърждаване на БСП във всички населени места в областта, с идеята – да спечелим отново доверието на гражданите и да се представим много добре на президентските избори и дори да ги спечелим, не само тук, но и вцялата страна" заяви Куюмджиев. Той подчерта, че с тази задача е натоварена и Весела Лечева, която в рамките на новото Изпълнително бюро отговаря за област Търговище.

Обединяването на хората в партията и загърбването на личните интереси според Куюмджиев е приоритет за социалистите. "Ще трябва да докажем, че сме алтернатива на това управление, че знаем, можем  и искаме да влезем във властта, за да променим живота на българските граждани." обяви областният лидер на червените.

От началото на следващата седмица местните социалисти започват подготовка за партийното допитване, което ще се проведе на 2 юли. Очаква се повече от 1 500 члена на столетницата в региона да дадат своето мнение дали БСП да участва самостоятелно в президентските избори или в коалиция, както и с кои политически формация социалистите могат да започнат преговори за обща кандидатура. 

За партийния референдум в Търговище ще има 6 стационарни секции за града и още толкова – подвижни за селата. Още на следващия ден резултатите от областта ще бъдат изпратени в София.

Областният лидер на БСП обяви, че новото ръководство на социалистите ще продължи на налага практиката, членовете да бъдат питани по въпроси, които са важни за партията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама