Представиха нова образователна игра за деца в Търговище

07:05, 26 юни 16 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Играта е основен начин детето да учи и да опознава света. Чрез нея малчуганите научават повече за себе си, за хората, за околната среда и обществото, научават практически умения, които ще използват през целия си живот. Затова и играта е сред най- добрите инструменти за развитие и интеграция на децата и трябва активно да се използва като такъв от родителите и работещите с деца. 

Около това мнение се обединиха специалисти, гости на кръглата маса посветена на играта, организирана от Клуба на Нестопанските организации в Търговище. На нея присъстваха представители на Фондация за децата в риск по света, Национална мрежа за децата, социални услуги, учители от II Основно училище „Никола Йонков Вапцаров".

Специалисти от Клуба презентираха как в организацията играта се прилага като образователно, развиващо, диагностично средство, а гостите имаха възможност да споделят собствения си опит и да разкажат за игрите, които те използват.

По- рано беше представено и помещението в квартал „Малчо Малчев”, където се реализират различни инициативи, насочени към хората от квартала. Помещението беше ремонтирано и оборудвано благодарение на фондация „Хабитат България” и фондация „Велукс”. Там се провеждат занятията от Детска къща „Слънчеви усмивки”. Всяка събота през последните месеци детската занималня събира повече от 20 деца от квартала. Те учат и играят заедно, подкрепяни от педагог и психолог. До тях са и техните майки, които ги насърчават в учението. 

Проект Детска къща „Слънчеви усмивки” се реализира в рамките на Програма за подобряване на жилищните условия чрез безлихвено финансиране за жилищни подобрения на семейства с ниски доходи, отглеждащи деца. 

По време на кръглата маса беше представена и детската игра „Кварталът”, разработена от фондация „Хабитат България”. Чрез нея децата придобиват полезни навици и умения за правилно поддържане на жилищата, пестене на средства и разумно използване на енергията и природните ресурси. 

Всички, които искат да получат и прилагат играта в своята работа могат да се свържат с Клуба на нестопанските организации в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама