Родителите на малкия Муки от Търговищко се зарекоха да не го оставят вече и за миг

11:06, 27 юни 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3-годишният Мохамед от Търговищко, известен още като Муки и Димо, се възстановява и вече е във все по-добро състояние. Детето беше открито в петък след няколкодневно издирване в горите край Смирненски, където бе изчезнало.

Родителите му не пропуснаха да благодарят на комбайнерите, които са открили детето, както и на лекарите, които се грижат за неговото възстановяване.

"Когато питахме малкия Мохамед - Кой те храни, кой те напои? Той гледа към мен и гледа и нагоре. Господ го е пазил. Мохамед го е пазил", сподели бащата на детето Емил Алексиев.

Дядото на малкия Мохамед си играеше с него. Дал му е някаква сопа, с която то да се занимава и дори не е разбрал кога и как е изчезнал, разказва родителят.

"Всяка година ходим да събираме билки. Досега това не се е случвало. Сега обаче вече няма да го вземаме никъде. Ще си стои с жената вкъщи", зарече се Емил, който има още две деца - на 9 и на 4 г.

Дядото Димо Алексиев сподели, че има над 20 внуци и 6 правнуци.

"Много обичам малкия Димо. Той никога не е бит. Той е обичано дете. Аз го гледам като мой син. Той даже ми вика и на мен тате", сподели дядото.

"Състоянието на детето е добро. Вече няма температура. Обезпаразитено е. Получава предписани от педиатър лекарства. Очакват се кръвните резултати, за да се изключат възможностите за инфекции. В момента детето е в педиатрия на общ режим и скоро ще бъде изписано", коментираха от русенската болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама