Представиха Програмата за развитие на селските райони в три общини в Търговищко

09:30, 01 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационни срещи за представяне на предстоящи възможности по Програмата за развитие на селските райони проведе Областен информационен център – Търговище  в общините Антоново, Опака и Омуртаг . В събитията участваха над 60 представители на общинските администрации, читалища, земеделски производители и заинтересовани граждани.

Експертите запознаха заинтересованите лица с финансовите условията, допустимите кандидати, обхвата на дейностите, изискванията към проектите и допустимите разходи на подмярките за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура и за стартова помощ за развитието на малките стопанства.

Периодът за прием на заявленията е от 4 юли до 12 август. Националната служба за съвети в земеделието ще изготвя безвъзмездно заявление и бизнес план на всички земеделски стопани, които отговарят на изискванията за допустимост. Те следва да са регистрирани като земеделски стопани, икономическият размер на стопанството им да е от 2 000 до 7 999 евро стандартен производствен обем и да са получили от земеделска дейност най-малко 33%  от общите си доходи за предходната година.

Предоставяната помощ е в размер на 15 000 евро и представлява плащане на два транша. 10 000 евро след сключване на договора и второ плащане в размер на 5 000 евро след проверка на изпълнението на бизнес плана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама