Отварят втори завод за автомобилни кабели в Търговище

10:42, 01 юли 16 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори завод за кабелни инсталации за автомобили ще бъде разкрит в Търговище през следващата година. Това стана ясно по време на визита на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров в завода на „Зенон България”, по покана на ръководството му. Там градоначалникът разгледа високотехнологичното производство, а основна тема в разговорите бе осъществяването на добра комуникация и партньорство с местната власт.

Посещението е част от инициативата на кмета д-р Димитров за запознаване с дейността на предприятията в Търговище, техните проблеми и постижения, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Новата производствена база ще има над 1000 работни места. Разширяването е във връзка с увеличения обем  работа, съобщиха от ръководството при посещението на кмета. Фирмата произвежда кабелни инсталации за автомобилите на „Рено”. Наскоро е сключен  договор и с „Мерцедес” за модела „Смарт”.

„Наша основна отговорност е да подпомагаме бизнеса, за да може той да създава нови работни места и добра реализация за съгражданите ни”, сподели д-р Димитров.

В момента в завода работят близо 1000 души от Търговище и региона. Осигуряват се различни социални придобивки и бонуси за стимулиране на служителите, съобщиха от ръководството на фирмата пред кмета.

В производствената база е изграден  учебен център за повишаване на квалификацията, с цел прецизиране на работния процес и постигане на високо качество на продукцията.

Фирмата подкрепя дуалното образование в Професионалната техническа гимназия "Цар Симеон Велики” и е основен партньор по международния проект на училището EDAY CAR, по програмата „Еразъм”, който подпомага часовете по електрообзавеждане на автомобила. Учениците имат реална възможност да използват придобитата квалификация като служители в завода.

Д-р Димитров поздрави ръководството и служителите на предприятието. Той изрази надежда и други инвеститори да разкрият нови работни места в Търговище. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама