Попово няма дългове за миналата година

19:16, 07 юли 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Попово е приключила миналата година без просрочени задължения. Това стана ясно на публичното обсъждане на отчета на Бюджет 2015.

По време на срещата заместник-кметът инж. Милена Божанова акцентира върху най-важните детайли около средствата в местната хазна. Плана за приходите е бил в размер на близо 19 милиона лева, но след корекции от страна на Министерство на финансите реално в общинската хазна са влезли 16 милиона лева. 60 % от тях са приходите за държавни дейност, а останалите 40 на сто са за местни дейности.

Изпълнението на разходната част на бюджета е близо 85 % от годишния разчет.

Общият размер на разходите за дофинансиране на делегираните от държавата дейности с общински приходи за отчетния период са в размер на половин милион лева. Спрямо бюджет 2014, през миналата година отново най-висок е делът на дофинансиране за функция Образование, следвано от функция Общи държавни служби.

След направения обстоен анализ на приходите и разходите в бюджета от общинската администрация отчетоха, че са приключили успешно миналата година и нямат просрочени дългове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама