Германски инвеститор иска да прави нова фабрика в Търговище

07:32, 23 юли 16 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германска фирма е готова да инвестира в ново предприятие в Търговище. Това става ясно от докладна записка за продажбата на три общински поземлени имота, която ще бъде внесена на предстоящата сесия на общинския съвет на 28 юли.

Терените с обща площ от близо 22 хиляди квадрата се намират един до друг в квартал Запад 2. Върху тях чужденците смятат да строят фабрика за обработка на текстил и готови облекла. Планирано е да бъдат инвестирани 8 милиона лева и да бъдат разкрити 150 работни места.

Преди това обаче общинският съвет трябва да гласува терените да влязат в списъка за продажба и да се организира публичен търг с тайно наддаване за тях. Началната цена на обединените в едно парцели е 555 хиляди лева, като за всеки от тях  определената сума е с 20 до 40 хиляди лева над данъчната им оценка. 

По предварителна информация става дума за международна компания, която произвежда основно мъжки панталони, но в последно време се развива в посока за обработка на тъкани и дрехи, като  пране, боядисване и различни специални ефекти, които да ги направят модерни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама