Учители и родители работят заедно за намаляване на отсъствията в училище в Омуртаг

18:13, 23 юли 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родителско-учителска Асоциация, която да работи за превенция на отпадащите ученици създадоха във Второ начално училище „Васил Левски” в Омуртаг. Това стана в рамките на проект, финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства, който имаше за цел да  привлече родителите на учениците за решаване на проблемите в училище.

Ръководителят на проекта Татяна Петрова, която е директор на училището даде оценка, че това е поредния реализиран проект от Второ начално училище „Васил Левски”, който допринася за издигане на авторитета на училището и повишава мотивацията на родителите за подпомагане и подкрепа на децата в учебния процес.

"Дейностите по проекта съдействаха за създаване на устойчив модел за работа на училището с родители, създаване на благоприятна среда и доверие за ефективна съвместна работа за превенция на отпадащи ученици от образователната система", обясни Петрова.

В училището вече има създадена мобилна група от учители и родители „От врата на врата”, която обхожда домовете на учениците, застрашени от отпадане и допуснали безпричинни отсъствия.        В резултат на всички дейности, в които заедно участваха ученици, учители и родители, в класовете вече има по-малко деца, които не влизат в часовете без причина, намален е броят на отпадащите ученици и децата от етническите малцинства са задържани в училище.

Средният годишен успех на паралелките е по-висок от предходната учебна година, отчетоха още от учебното заведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама